Jak vybrat LED stropní svítidlo a správně se rozhodnout?

Výběr vhodného stropního svítidla do interiéru dokáže zamotat hlavu stejně dobře jako výběr nábytku, který vám bude dělat radost. Stačí se přitom porozhlédnout v nejbližší prodejně svítidel a okamžitě zjistíte, že vám nad hlavou visí mnoho důležitých rozhodnutí. Při výběru a zvažování koupě LED svítidel vyvstane hned několik otázek. Jaký styl interiérového svítidla zvolit? Kolik by mělo mít svítidlo světelných zdrojů, jaký vyzařovací výkon by světlo mělo mít a jak široký vyzařovací úhel zvolit? 

LED panely

panel-hero

Velkou oblibu si v sektoru stropního osvětlení zaslouží LED panely. Existuje hned několik druhů, mezi ty nejoblíbenější patří nadomítkové LED panely, led panely do sádrokartonu nebo závěsné LED panely. Snadná instalace do sádrokartonu je zajištěna praktickými pružinovými úchyty. Můžete vybírat z klasické hranaté varianty jako LED panel 60x60 cm nebo volit panely LED kruhové. Závěsné panely pak mohou mít kreativnější design a uplatní se například v kuchyni nad barem v podobě lineárního LED panelu.

 

LED designová závěsná svítidla a lustry

screenshot_58

Klasickým lustrům neodzvonilo. Pokud máte staré svítidlo a chcete přesto svítit pomocí LED, není nic jednoduššího než vybrat si vhodnou LED žárovku. Designová závěsná LED svítidla do domácnosti však dnes mají mnoho podob, a to včetně svítidel v rustikálním stylu či vintage svítidel vhodných pro osazení filamentovou LED žárovkou.

LED trubice - zářivky

tubes-hero1Kdo by neznal lineární svítidla v podobě zářivek tolik používaných nejen v komerčních či veřejných prostorech, ale rovněž v domácnosti. LED trubice mají oproti starším výbojkovým zářivkách mnoho výhod pro domácí použití. Tak především časté startování vás trápit nemusí, stejně jako pomalý náběh a nepříjemné blikání. Samozřejmě je nutné správně nainstalovat adekvátní svítidlo pro konkrétní typ LED trubice. 

 

LED žárovky

kitchen-lighting-idea-37-622x413

Existuje celkem široká škála patic žárovek a výrobci LED světel neotálejí. Na e-shopu ledakce.cz naleznete pestrou paletu LED žárovek od klasické E27 nebo GU10 až po raritní kousky. Speciální kategorií jsou filamentové LED žárovky připomínající rozžhavená wolframová vlákna a vyluzující světlo podobné klasickým edisonovým žárovkám na bázi odporového drátu.

 

LED pásky

14150701

Že LED pásky nepatří na strop? Ale kdeže! Nejčastěji lze na ledkové pásky narazit například v některých typech LED panelů.V ostatních případech se pak jedná zejména o osvětlení po obvodu pokoje, kdy osvětlují dekorativní lišty nebo prostor pro garnyže.

Obrovskou devizou adresovatelných RGB LED pásků je jejich schopnost měnit dynamicky barvy, přičemž v rámci chytré domácnosti lze barvy ovládat například pomocí telefonu či ve spolupráci s meteorologickou službou a podobně. Společně s adekvátní difuzní lištou se jedná o plynulé, na oči příjemné ambientní osvětlení pro navození správné atmosféry.

Chytrá domácnost a osvětlení

smart-banner-phone_(1)

Věděli jste, že světlo se dnes dá ovládat i pomocí hlasu a nemusí to stát obrovské peníze? Šikovná řešení obsahující Bluetooth nebo WiFi modul pro připojení k internetu se spojí s jedním z asistentů jako například Alexa nebo Google Assistant a vy můžete dávat pokyny k ovládání světel pouze hlasem. Produktová řada V-TAC SMART vám nabídne komplexní škálu produktů od bezdrátového vypínače až po LED WIFI panel.

Mohlo by vás zajímat